al onze

Aanvullende behandelingen

01

Moxibustie

Moxibustie, of Moxa-therapie is een hele oude en bijzonder werkzame techniek waarbij acupunctuurpunten door middel van warmte gestimuleerd worden. Het gedroogde en samengeperste kruid Artemia Vulgaris wordt op veilige wijze en gecontroleerd verbrand. De intense warmte die hierbij vrijkomt dringt diep door in het lichaam, zodat blokkade van energie opgeheven kan worden. Een hele bekende toepassing is het draaien van de foetus bij stuitligging, maar kan ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld een verzwakt immuunsysteem, menstruele klachten, vermoeidheid en littekenvorming na een operatie.

02

Cupping

Cupping is een eeuwenoude vorm van massage therapie die zijn oorsprong heeft in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt gedaan door het plaatsen van speciale cups op de huid en het creëren van een vacuüm, waardoor de huid en spieren omhoog worden getrokken. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van de spieren. Cupping kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.. Een veel gebruikte toepassing is bij rug, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine en ook cellulitis. Juist op plaatsen waar een blokkade zit, kan er een donkere rood/paarse verkleuring ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

03

Guasha

Al eeuwenlang bekend in China, de guasha behandeling. Het woord ‘Gua’ betekent letterlijk ‘schrapen’, terwijl ‘Sha’ iets betekent als: ‘vastzittende energie’. Oftewel: het schrapen van energie die in verschillende delen van het lichaam vastzit. Bij de behandeling breng ik olie op de huid aan. Op de plaats waarop de olie is aangebracht schraap ik met een Guasha steen over de huid. Door het schrapen stimuleer ik de doorbloeding in het bindweefsel en wordt de huid rood. Op plaatsen waar blokkades zitten door afvalstoffen, verschijnen “bloeduitstortingen” (Sha) in de huid (niet op de huid). Deze variëren van diep rood tot paars. Deze rode vlekken verdwijnen binnen een paar dagen na de behandeling.

"De acupunctuurbehandelingen tijdens mijn burn-out hebben mij geholpen om mijn energie niveau weer op pijl te krijgen en mijn geest weer tot rust te brengen"

Ralf Holzapfel - DeQi Acupunctuur

DeQi acupunctuur

Heb je lichamelijke of mentale klachten?

Scroll naar boven