Deqi acupunctuur

Wat is acupunctuur en wat doet een acupuncturist?

Wat is acupunctuur?

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is acupunctuur meer dan het inbrengen van naalden om pijn te verlichten. Acupunctuur is een complex, van oorsprong oosterse, medische behandelwijze met als doel herstel van de lichaamsbalans en stoornissen in het functioneren van het lichaam. Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekten en het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
De acupuncturist plaatst de dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten in je lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert hij de energie in je lichaam, waardoor:

– een betere doorstroom van energie ontstaat
– een energieblokkade verdwijnt
– de hoeveelheid energie toeneemt
– energie wordt verplaatst naar een gebied dat te weinig heeft
– de kwaliteit van de energie verbetert

Door meerdere acupunctuurpunten aan te prikken, wordt niet alleen het symptoom, bijvoorbeeld pijn, behandeld, maar de gehele functie wordt hersteld. Acupunctuur therapie is dus holistisch.

Voor welke klachten / ziekten wordt acupunctuur gebruikt?
Acupunctuur kan helpen bij een veelvoud aan klachten en ziektebeelden. Acupunctuur wordt onder meer veelvuldig toegepast bij hoofdpijnklachten, aandoeningen van rug, wervelkolom en gewrichten, gynaecologische klachten waaronder onvruchtbaarheid en menstruatieproblematiek, vermoeidheidsklachten, maag-darm klachten.
Ook wordt acupunctuur toegepast bij hart- en vaatziekten, allergieën, psychische klachten waaronder burn-out, angst en depressie, huidaandoeningen.

deqi acupunctuur

Heb je lichamelijke of mentale klachten?​

Scroll naar boven